събота, 30 август 2014 г.

ТИРАМИСУ



продукти:

4 пресни яйца
500гр.маскарпоне
4с.л.захар
2с.л.пудра захар
500мл.течна сметана
300мл.кафе/или нес кафе/
3с.л.BAILEYS/ром,коняк,бренди и др./
300гр.бишкоти


още:

какао за посипване

приготвяне:

Разделете белтъци от жълтъци.Добавете 2с.л.захар към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг. Оставете на страни.Разбиваме и жълтъците с 2 с.л.захар.Към тях прибавяме маскарпонето, и предварително разбита сметана с 2с.л.пудра захар.Получената смес съединяваме с белтъците на сняг/без миксер/,с въртеливи движения от дъното на съда към върха.

/Съмнителни яйца първо се обработват на водна баня /
В съд редим ред бишкоти,като първо ги топим в предварително сварено кафе с 3с.л.BAILEYS


Сипваме от крема и пак редим ред бишкоти,ред крем.




Останалия крем слагаме в шприц и правим розички.Посипваме с какао през цедка.



 





 

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...