четвъртък, 21 август 2014 г.

ЗЕМЕЛКИ


Продукти:


460 гр.брашно
1 суха мая / 7гр. /
1ч.л. сол
1ч.л. захар
200 мл топло прясно мляко
60 мл олио
2 с.л. кисело мляко
1 яйце

Още:

жълтък за намазване
1 с.л. олио


Приготвяне:

Смесват се сухите продукти.
В друг съд загряваме млякото. В него добавяме яйцето, олиото, киселото мляко. Разбърква се добре и се прибавя към сухите продукти.
Замесва се гладко тесто, да не лепи за ръцете. Намазва се с 1 с.л. олио и се оставя да втаса за около1 час.
Втасалото тесто се разточва с дебелина 7-8мм. Режат се ленти с широчина 1см. и дължина 25см. С три от лентите се прави плитка, която се навива на руло. Така се процедира до края.
Рулата се редят в тава с хартия.
Втасват за около 15 мин. , мажат се с жълтък и се пекат на 180 градуса.







2 коментара:

  1. С едно тесто и различно оформление два вида чудесни земелки!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...