петък, 22 август 2014 г.

РУЛО С КАЙМА








Продукти за тестото:

1 кг брашно
400 мл прясно мляко
1 с.л. суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
80 мл олио

Продукти за плънка:

500 гр кайма
1 глава лук
вегета
сол
чер пипер
червен пипер
чубрица
и др.

Още:

жълтък за намазване

Приготвяне:


В съд на котлона леко се запържва ситно нарязана глава лук. Добавя се каймата и тя се запържва. Прибавят се подправките и се маха от котлона.
Замесва се тестото и се разделя на 3 части. Двете са за рулата, а третата за декорация. 2 от тестата се разточват на правоъгълни кори. На всяка кора се слага от каймата, затваря се леко в двата края и се навива на руло. 
Рулата се редят в тава, покрита с хартия. 
От трета част на тестото се разточва кора и се режат форми с по-голяма и по-малка чашка. Залепват се на рулата, намазани леко с вода.
Оформените рула се оставят да втасат. Намазват се с разбит жълтък и се пекат на 230 градуса,10 мин. След това се намалява на 180 градуса и се пече още за около 30 мин.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...