четвъртък, 28 август 2014 г.

ЩРУДЕЛ ОТ БУТЕР ТЕСТО С МАК И ЯБЪЛКИ



Продукти:

750 гр бутер тесто: 500 гр бутер тесто за тялото и 250 гр за гривата.

тесто за юздите:
200 гр брашно
1 яйце
50 мл вода
щипка сол
оставете го за 20мин. в хладилника

плънка от мак:
200 гр макова семе
малко прясно мляко

плънка от ябълки:
400 гр настъргани, изцедени ябълки 
изстискала съм половин лимон да не потъмнеят
50 гр стафиди
5 с.л. захар
2 с.л. грис
кората на лимон

Още:
ситно нарязана мента - за юздите
1 стафида за око
жълтък
пудра захар


Приготвяне:

....., преди да се сложат юздите, кончето се намазва с жълтък, а като се сложат в жълтъка се слага малко пудра захар и се намазват и юздите---за да има разлика в цвета след печене.-













Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...