четвъртък, 28 август 2014 г.

ПИТКА




Продукти:

360гр.вода
1/2 пак. мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
666 гр брашно

тесто за цветята:
200 гр брашно
1яйце
щипка сол
50мл.вода


Приготвяне:


Замесва се тесто от посочените продукти. Вече втасалото тесто се разделям на 13 части. Оформят се топки и се нареждат в намазана тава, оставят се на топло да втасат.
Омесва се тестото за цветенцата, оставя се за 20 мин. в хладилника да си почине. Оформят се 13 цветенца и се редят върху намазаната с жълтък питка. 
Намазват се и цветчетата и питката се пече на 180 градуса до готовност.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...