сряда, 27 август 2014 г.

ЗЕМЕЛКИ СУСАМКИ


Продукти:

за тестото:

300 мл топла вода
50 гр разтопено масло
600 гр брашно
20 гр мая
1 с.л. сол 
1 с.л.захар

за потапяне:

50 гр захар
1 л вода 
1 с.л. сода бикарбонат

Още:

сусам


Приготвяне:

Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на около 10 части. Оформят се хубави топки, с показалеца на ръката, топнат в брашно се прави дупка в средата на всяка земелка като пръста се върти няколко пъти в тестото.

В тенджера се карамелизира захарта, сипва се водата и 1с.л. сода бикарбонат. След като водата заври, земелките се пускат в нея за около минута. Вадят се върху кърпа със сусам /само от едната страна на земелката се залепва/ и се редят в тава, застлана с хартия.
Пекат се на 180 градуса до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...