петък, 29 август 2014 г.

ГЪСТ БОБ ПО СРЪБСКИ!




Продукти:

800 гр сварен боб
3 големи глави лук
олио
2 с.л. червен пипер
сол
вегета
чер пипер
дафинов лист
3 скилидки чесън


Приговяне:

В малко повече олио се запържва лук нарязан на ситно /на бавен огън докато стане прозрачен/. Към него се добавя червен пипер и се смъква от котлона.
Свареният и изцеден боб се сипва в съд, в който ще се пече. Към него се добавя изпържения лук. Подправя се със сол, вегета, чер пипер, дафинови листа и се нарязват или пасират скилидки чесън. 
Сипва се от водата, където е врял боба, толкова колкото да се покрие боба. Покрива се с фолио. 
Пече се на 200 градуса за около час. Фолиото се отстранява и леко се запича.








3 коментара:

  1. Сръбската кухня много я уважавам. Боба е перфектен! Ще се приготви задължително.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ти откъде разбра че е перфектен като не си го приготвяла?

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм наполовина сръбкиня и останах очарована от този боб. Точно както го приготвяше баба ми. Адмирации!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...