неделя, 31 август 2014 г.

СЛАДЪК МАЙМУНСКИ ХЛЯБ!


Продукти:

За тестото:
400 гр.брашно
50 гр.захар
щипка сол
1 пак. суха мая
40 мл.топла вода
200 мл.топло мляко
2 с.л. разстопено масло

Още:

150 гр.захар
150 гр.кафява захар
150 гр.масло
сухи плодове /аз съм използвала сушени сливи/
орехи


Приготвяне:


Всички продукти за тестото се слагат в съд и се разбъркват, докато се оформи тесто.
Престоява около половин час.
В съд се смесват двата вида захар, в друг съд се разтапя маслото. Кафявата захар се използва за по-лесно карамелизиране.
От тестото, без да се премесва, за да не излезе въздуха от него, се късат парченца, оформят се малки топчета като за една хапка. 
Всяко топче се овалва в маслото, а след това в захарта. Редят се в  тава /20-24 см/ на разстояние /около 0,5 см/ едно от друго. Когато направим първия ред, по краищата и между топчетат разпределяме сушените плодове и орехите.
Повтаря се същото и за втория ред. Ако останат захар и масло, се посипват отгоре. Оставя се на топло, да втаса за около час.
Пече се на 180 градуса.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...