четвъртък, 21 август 2014 г.

ТИГРОВИ ЗЕМЕЛКИ








Продукти:

460 гр брашно
1 суха мая / 7гр /
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

200 мл топло прясно мляко
60 мл олио
2 с.л. кисело мляко
1 яйце

Смес за намазване:

120 гр оризово брашно
4 гр суха мая
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. олио
150 мл топла вода

Още:

1 с.л. олио
2 с.л. разтопено масло


Приготвяне:

Смесват се сухите продукти.
В друг съд загряваме млякото. В него се добавя яйцето, олиото, киселото мляко, разбърква се добре и се прибавя към смесените сухи продукти.
Замесва се гладко тесто, да не лепи за ръцете. Намазва се с 1 с.л. олио и се оставя да втаса за около 1 час.
Втасалото тесто се разделя на 10 равни части и се оформя. Реди се в тава с хартия и се оставя за 15мин.
През това време се прави смес от оризовото брашно, сухата мая, сол, захар, олио, топла вода. 
Земелките се мажат с разтопено масло и със сместа от оризово брашно. Оставят се за още 15мин. и се пекат на 190градуса.
Готовите земелки се завиват във влажна кърпа за 10 мин.


Заповядайте и в моята кулинарна група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...