четвъртък, 21 август 2014 г.

БЮРЕК СЪС СМЕТАНА








Продукти за тесто:

500 мл.вода
20 гр.сол
1 кг.брашно

Продукти за заливане:

50 мл.течна сметана
50 мл.вода

Още:

олио
сирене


Приготвяне:

От изброените продукти се замесва гладко тесто. Разделя се на 4 части. Оформят се топки и всяка се топи в олио. Тестото се оставя да си почине за 1 час.
Всяко тесто се дърпа, на получената кора се натрошава сирене и пръска с олио. Навива се на руло и се реди във форма на охлюв в  намазана тава с олио. 
Готовият бюрек се пръска обилно с олио и се пече на 200 градуса. 
Като се запече леко се залива със сместа от сметана. Връща се във фурната и се запича до златисто, но на 250 градуса.

Приготвяне на сместа за заливане:

В съд на котлона се слага водата. Като заври се прибавя сметаната и се маха от котлона!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















2 коментара:

  1. Четирите кори се редят една около друга ,като баница ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Редят се във форма на охлюв,или ако ви е по ясно като вита баница.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...