събота, 23 август 2014 г.

ШИШ КЕБАП




продукти:

400 гр месо /свинско, телешко, пилешко/
1 морков
2 глави лук
2 червени чушки
3 домата
200 мл доматен сок
червен пипер
чер пипер
сол
вегета
дафинов лист
олио

Още:

шишчета


Приготвяне:

Нарязват се на ситно месо, чушки, лук и морков. Нанизват се на шишчетата.
Готовите шишчета се запичат леко на грил тиган. 
Редят се в тава с 3-4 с.л.олио. Добавят се подправките на вкус. 
Прибавят се и три домата на ситно нарязани.Залива се с доматения сок и се долива топла вода до нивото на шишчетата.
Пече се във фурна на 220 градуса за около 1 час. От време на време шишчетата се обръщат.
Сервира се с гарнитура от картофено пюре, пържени картофи, макарони и др.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















































2 коментара:

  1. Е такива шишове още не съм яла, хем пекани на грил, хем на фурна със сосче.
    Изгледжат толкова сочни, така ти идва да си топнеш с хлебчето ама и мръвка да хапнеш. :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен аромат от печените шишчета на грил.Мммммм

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...