вторник, 19 август 2014 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА!


Продукти:

1 кг.варени картофи
4 с.л. настърган кашкавал
1 яйце
1 с.л. царевично нишесте
сол
вегета
чер пипер
чубрица

олио за пържене

Приготвяне:

Картофите се настъргват на едрото на рендето. Към тях се прибавят яйцето, нишестето, кашкавала и подправките. Сместа се оставя за около час в хладилника /а може от вечерта за другия ден/. 
Оформят се топчици и се пържат в загрято олио!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









6 коментара:

  1. Ваня, много вкусно изглеждат.
    С кашкавалче сигурно са върха.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,защо се разпръскат при пържене?Картофената смес стоя 2 часа в хладилника.Едва успях да ги изпържа.Eли

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересно,ми нямам отговор защо се разпръскат.Толкова хора ги направиха никой не сподели такава възможност!

      Изтриване
  3. Много хубав блог с невероятни рецепти! Поздравления ! Вече правих "Картофи на фурна" няколко пъти. Сега искам да споделя моя опит в картофените кюфтета . Установила съм ,че картофите трябва да се варят без да се белят, иначе се пръскат при пържене. Тези кюфтенца са толкова красиви.Ваня ти как вариш картофите?

    ОтговорИзтриване
  4. След оформяне на топчета, овалват ли се в нещо?
    Ина

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...