вторник, 19 август 2014 г.

КАРТОФИ НА ФУРНА



Продукти:

1 кг.картофи

2 с.л. царевично брашно
2 с.л. грис
1 с.л. червен пипер
чер пипер
вегета
сол
чубрица
чесън на прах

олио

Приготвяне:

Картофите се обелват, измивам и нарязват. Подсушават се с кухненска хартия.
Прави се смес от всички продукти, без олиото и картофите се овалват хубаво в нея.
В тавата на фурната се слага хартия за печене, сипват се 3-4 с.л. олио.
Добавят се картофите и се заливат с още 3-4 с.л. олио. 

Запичат се за около 30 мин. на 200 градуса !

заповядайте и в моята кулинарна група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1536076353299149/?notif_t=group_activity






11 коментара:

  1. Ваня, изглеждат невероятно.
    Само едно въпросче имам -Не остава ли гриса прекалено хрупкав?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хрупкави са,но не прекалено.Топло ги препоръчвам,Aura!

      Изтриване
    2. Благодаря, Ванче за бързия отговор.
      Поздрави от горещия Баку!

      Изтриване
  2. Ваня , тази рецепта е много лесна и вкусна .Благодаря ,за прекрасните рецепти !Разпространявам ги сред моите колежки и приятелки.Всички са ти почитатели.Eли

    ОтговорИзтриване
  3. Днес ги приготвих,страхотни са ,внуците ми много ги харесаха,ние също.Благодаря за всички твои рецепти ,лесно изпълними и винаги сполучливи!Утре е ред на БАУНТИ !Жива и здрава да си! Мария Събева

    ОтговорИзтриване
  4. Ваня, благодаря ти , вече са във фурната , чакам с нетърпение резултата! Имам един въпрос - така приготвени без олиото , ако се замразят във фризера - после могат ли да се пекат или стават само за пържене? Тук в големите вериги се предлагат замразени - но са пържене...

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятни рецепти. Един ден случайно попаднах на блога ти и от тогава съм ти голяма фенка! Страхотни рецепти, представени също толкова страхотно - перфектно съчетан вкус и естетика! Браво, Ваня! :*

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятна сте,Ваня!Аплодисменти и от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Това ли е оригиналната рецепта, защото някъде бях чела, че е добре леко да се бланшират за 5-6 минути и после да им се сложи масълце докато са горещи и останалите неща?

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, искам да ги приготвя но няма грис. Тук в Чехия обаче има "едро" брашно. По-ситно от гриса. Смятате ли,че ще се получи с него ? И ако НЕ, то с галета ли да го заменя?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...