понеделник, 1 септември 2014 г.

ЧЕСНОВА ПЪРЛЕНКА С КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ


тестото за пърленка 30-32см

продукти:

200гр.брашно
100-120г.р.топла вода
1ч.л.суха мая
1ч..л.захар
1ч.л.сол
1ч.л.чеснова паста
1/2ч.л.червен пипер

за намазване:

10гр.масло
1с.л.магданоз
1с.л.чеснова паста

още:

100-120гр.кашкавал
30гр.сирене/или моцарела/


приготвяне на чеснова паста:

4-5 скилидки чесън се стриват или пасират

приготвяне на тестото:

В 4-5с.л. от топлата вода разтваряме сухата мая и добавяме 1ч.л.захар.Оставете сместа за 5 мин.В съд  слагате 200гр.брашно,1ч.л.сол,челвен пипер,сипете и шупналата мая.С постепенно добавяне на останалата топла вода замесете тесто.


Оставете го да втаса 40 мин.Разточете  тестото в/у хартия за печене/кръгла кора 3-4мм/.Заедно с хартията я сложете в тавата на фурната.Намажете със смес от разтопено масло,чеснова паста и ситно нарязан магданоз.

Посипете е я с настъргано сирене /моцарела/ и кашкавал.Печем в загряна фурна на 200 градуса около 10-12 мин.














5 коментара:

  1. Сигурно ще си обижа пръстите!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна пърленка! Много ги обичаме, благодаря за рецептата, ще се възползвам от идеята.
    Поздрави, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ваня за рецептата. Стана чудесна пърленка.

    ОтговорИзтриване
  4. А може ли да направя тестото и по късно да го опука.

    ОтговорИзтриване
  5. Пърленката стана страхотна на вкус. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...