четвъртък, 11 септември 2014 г.

ПЛОДОВ СЛАДКИШ


Идеята съм вземала от тук:
http://recepti.plovdivweek.com/recepy/sladkish-sas-sini-slivi-i-krema-sirene


продукти за тестото:

3 яйца
130гр.масло на стайна температура
150гр.захар
200гр.брашно
1 бакпулвер
ванилия/2бр./

още:

плодове за сладкиша-праскови,сливи,смокини/400гр/

плодове за декорация
сметана за декорация
безцветно желе за декорация

продукти за пълнеж:

500гр.извара
ванилия
6с.л.пудра захар
2 яйца

за отделяне на пластовете:

1с.л.какао
1с.л.смляно кафе


приготвяне:

Разбийте маслото със захарта до пухкава смес.Постепенно добавете яйцата едно по едно.След товa,добавете пресятото брашно с бакпулвер и ванилия.В друг съд разбийте извара,пудра захар и ванилия.Добавете към сместа и яйцата.Нарежете плодовете на желаната от вас голимина.В тава с хартия сипете/в моя случай форма за сладкиши с повдигнато дъно сложена във обръч за торта/малко повече от половината тесто.

Посипете обилно /през цедка/ предварително смесени какао и кафе.Сипете и цялата смес от извара.Посипете пак със сместа от какао и кафе.

Наредете цялато количество плодове,и сипете с лъжица останалото тесто.

 
 
 
Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса около 50 мин.Готовия сладкиш оставете да изстине във формата.Извадете го и обърнете в/у поднoс.

Във вдлъбнатината наредете плодове нарязани на шайби.В/у плодовете сипете безцветно желе приготвено по описание на пакетчето.

Декорирайте със сметана.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...