неделя, 14 септември 2014 г.

ЕКСПРЕС ПОНИЧКИ






































продукти за тестото:

3 яйца
150гр.захар
50гр.масло на стайна температура
200мл.прясно мляко
760-800гр.брашно
1бакпулвер
щипка сол
ванилия
кора на лимон

Още:

олио за пържене
бял и кафяв шоколад за декорация
пудра захар

приготвяне:

С миксер разбийте яйцата и захарта.



Добавете маслото на стайна температура,ванилия и кората на лимон.Постепенно добавете и прясното мляко.

 

Смесете брашното с бакпулвер и щипка сол и добавяйте към сместа лъжица по лъжица.Добавете половината от брашното.Променете приставката на миксера с тази за тесто или продължете да месите на ръка.Готовото тесто/без да втасва/разделете на две.Oт двете части разточвате кора 1см.Вадите с чаша кръгове а с друга по-малка чашка изваждате по още един малък кръг в средата/аз съм използвала приставката на шприц/.




Без да втасват се пържат в олио на средна температура.Вадете ги на кухненска хартия.Топли ги посипвате с пудра захар,или топите в предварително разтопен шоколад на водна баня.

















Рецепта на Медина.

5 коментара:

  1. Ей такива бързи рецепти са ми любими! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава и лесна рецепта, Ваня!
    Остават ли въздушни след като изстинат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имам само две в момента.Да,въздушни са.Същите са
      като вчера,но съм ги сложила в кесия.

      Изтриване
  3. PRYASNOTO MLYAKO NE STE PİSALİ KOLKO GRAMA?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Ваня, ако ги изпека във фурната дали ще станат?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...