БАГЕЛ С МАСЛО


продукти:

550-600гр.брашно
1/2 мая/20гр./
1с.л.захар
1с.л.мед
1ч.л.сол
50гр.меко масло
300мл.топла вода

за варене:

1.500л.вода
3ч.л.сода бикарбонат
3ч.л.сол

Още:

сусам

приготвяне:

Замесете гладко тесто и го оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14 равни части.Оформете хубави топчета.Всяко топче пускате за 30 секунди във вряща вода със сода и сол.Вадете ги на обложена тава с хартия и намазана с олио.Поръсете всяко със сусам,и с остър нож ги резнете на няколко места.Печем/без да втасват/ на 200 градуса до готовност.

Не ги покривайте за да останат хрупкави!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1604681189771998/?notif_t=like






























8 коментара:

  1. Още утре ще ги пробвам,много ми харесаха :) Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Много ме впечатлиха и съм им много навита да ги пробвам. Имам едно питане - може ли да се използва суха мая, вместо прясна?

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря! Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова са красиви,чак да ти е жал да ги хапнеш!
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат невероятно! Утре ще пробвам и аз:)

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Ваня. Първо искам да Ви, благодаря за това, че Ви има. От Вас научавам толкова много неща, а и голяма част от нещата съм пробвала.Поводът да се обърна към Вас е подготовката на 40 дни от смъртта на свекърва ми. Искам да попитам, ще се запазят ли хрупкави багелите, ако ги приготвя днес за утре? Предварително Ви, благодаря! Успешен ден!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миличка да не се лъжем.До другия ден просто няма да са същите.

      Изтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...