неделя, 12 октомври 2014 г.

БАВАРСКА ПОГАЧА


продукти:

1кг.брашно
500мл.топла вода
1 мая/42гр/
1с.л.сол
100мл.олио

още:

1л.вода
2с.л.сода бикарбонат
1с.л.сол

сусам

приготвяне:

В пресятото брашно натрошете маята.Добавете сол и вода.Замесете тесто и постепенно добавете олиото.Оставете тестото да втаса.
Втасалото тесто разделете на 13 равни части.Оформете хубави топчетa.Пускайте топчетата във врящата вода със сода бикарбонат и сол.Варетe ги 30-40сек.Вадете ги на кухненска кърпа или хартия.След това ги редете в тава/30см/с хартия за печене,намазана с олио.Печете на 180 градуса до кафеникав цвят.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...