понеделник, 20 октомври 2014 г.

КАДАИФ ТОРТА


продукти:

300гр.кадаиф/не печен/
100гр.масло
7с.л.захар
150гр.орехи/нарязани на дребно/

продукти за крема:

1л.прясно мляко
1 пакетче нишесте/натурално-60гр/
4с.л.брашно
1 жълтък
7с.л.захар
2 ванилии

200гр.течна сметана

приготвяне:

В съд на котлона сложете да се разтопи маслото.Сложете и ситно нарязан кадаиф,захар и орехи.С не прекъснато бъркане пържете до леко кафеникав цвят.Оставете го да изстине.

В съд на котлона сложете 700гр.от прясното мляко.В останалата част от млякото разтворете захар,брашно нишесте и жълтък.Сипете сместа към врящото мляко и варете крема докато се сгъсти.Оставете го да изстине.
След изстиването на крема добавете и 200мл.разбита течна сметана.

Във форма за торта/26см/сложете половината на кадаифа.Сипете крема и го покрийте с останалата част от кадаифа.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










3 коментара:

  1. Страхотна торта, Ванче!
    Много рошава..:)))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Сладкиша изглежда страхотно ! От къде се снабдявате с кадаифа ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. АЗ ГО КУПУВАМ ОТ ТУРСКИ МАРКЕТ,НО НЕ ЖИВЕЯ В БГ.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...