четвъртък, 9 октомври 2014 г.

ЩРУДЕЛ С ОРЕХИ


продукти за тестото:

400гр.брашно
200гр.масло на стайна температура
60гр.захар
2 жълтъка
250гр.течна сметана
1 бакпулвер
кората на един лимон

продукти за плънка:

300гр.смлени орехи/мак,лешници/
200гр.захар
1 ванилова захар/ванилия/
100мл.врящо прясно мляко
2 белтъка разбити на сняг
2с.л.ром/само за плънка с орехи/

приготвяне:

Замесете меко тесто от продуктите за тестото и го оставете за 30 мин.в хладилника.
В съд смесете смлените орехи,захар,ванилова захар.Залейте ги с врящото мляко.Добавете и 2с.л.ром.Накрая добавете внимателно и 2 белтъка разбити на сняг.
Разделете тестото на 2 части и го разточете на 3мм.м/у две хартии за печене.На всяка нанасяте от плънката и завивате на руло.С помощта на хартията ги прехвърляте в тава обложена с хартия,намажете ги леко с разтопено масло,и притиснете леко в краищата да не излиза плънката.Пече се на 200 градуса за около 30 мин.Готовите щрудели покрийте с кухненска кърпа.Нарежете ги на парчета около 1см.и посипете с пудра захар.














рецепта от Mila Tesija

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...