неделя, 12 октомври 2014 г.

ИЧЛЕРИ


продукти за блата:

4 яйца
4с.л.захар
4с.л.брашно
1с.л.какао/равна/
1с.л.олио

продукти за крема:

8 белтъка
400гр.захар+160гр.захар
вода

за декорация:

150гр.шоколад
4с.л.олио

приготвяне на блата:

Разбийте жълтъците с 2с.л.захар и отделно белтъците с останалите 2с.л.захар.Към белтъците добавете разбитите жълтъци.Постепенно добавете към сместа и смесеното брашно с какао и олио.Готовата смес сипете в тава покрита с хартия/размажете я така.че да бъде един пръст дебела/ и печете на 180 градуса около 20 мин.Готовият блат оставете а изстине.Нарежете го на кръгове с помощта на чаша/10см./.

приготвяне на крема:

В малък съд на котлона сипете 400гр.захар и сипете в нея толкова вода колкото да се покрие захарта!След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона.Оставете го да ври.
Разбийте 8 белтъка и 160гр.захар на пухкав сняг.
За да проверите дали е сиропа готов,вземете една вилица и я намокрете със студена вода.Веднага я топнете в сиропа и я извадете.Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов.
Готовия сироп сипвате към разбитите белтъци  с не прекъснато бъркане с миксера.Продължете да бъркате с миксера поне още 10 мин.
Оставете крема леко да изстине.Напълнете си шприц с крема шприцайте в/у всяко изрязано кръгче блат.
Разтопете шоколад с 4с.л.олио на водна баня или 40 сек.в микровълнова и прилейте в/у ичлери.Оставете в хладилника да се стегнат и охладят.

















Рецептата е от тук!






2 коментара:

  1. Ваня, прекрасни са тези ичлери!
    Копнах си рецептата, задължително ще се пробват.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...