сряда, 12 ноември 2014 г.

ПИЛЕШКИ ШАЙБИ С ГЪБЕН СОС



продукти:

4 бр.пилешки бутчета

за марината на бутчетата:

20 гр.оцет
20 гр.олио
1 с.л.горчица
2 с.л.соев сос
сол на вкус

продукти за гъбения сос:

500 гр.гъби/пресни или консерва/
350 мл.течна сметана
1 с.л.нишесте/натурално или картофено/
сол
чер пипер

приготвяне:

Нарязват се пилешките бутчета без плешката/аз съм използвала и нея/на шайби.За по лесно нарязване да са леко замръзени.Прави се марината от оцет,олио,горчица,соев сос и сол на вкус/можете да промените количеството на продуктите по ваш вкус/.Оставете маринованите шайби за около два часа в хладилника.
Изпържете ги в тиган с няколко капки олио.В същия тиган запържете измитите и нарязани на полумесеци гъби.След като им се изпари водата която са пуснали добавете течната сметана.Оставете да поври 2-3мин.и добавете размитото нишесте с малко студена вода.Прибавете подправки,сол на вкус и махнете от котлона.

Благодаря на Ицо Христов за вкусната рецепта на пилешките шайби/с леки изменения от моя страна/.
http://modenita.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F/2014/11/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0/









Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...