четвъртък, 20 ноември 2014 г.

ПОСТЕН СЛАДКИШ С ГАЗИРАНА ВОДА



ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

450 ГР. БРАШНО
1 Ч.Л. СОДА БИКАРБОНАТ
200 ГР. ЗАХАР
350 МЛ. ГАЗИРАНА ВОДА
1 БР.ЗАМРЪЗНАЛ ПОРТОКАЛ
70 МЛ. ОЛИО

ОЩЕ:

200 ГР. ЗАХАР
100 МЛ. ВОДА
1 ВАНИЛИЯ
80 ГР. КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
100 ГР. ПОСТНИ БИСКВИТИ
2 С.Л. МАРМАЛАД ОТ КАЙСИИ

ОЩЕ:

100 ГР. ЧЕРЕН ШОКОЛАД/ПОСТЕН/
1 С.Л. ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СЛОЖЕТЕ БРАШНО, СОДА, ЗАХАР, НАСТЪРГАН ЗАМРЪЗНАЛ ПОРТОКАЛ,ГАЗИРАНА ВОДА, ОЛИО И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ЕДНОРОДНА СМЕС. СМЕСТА СИПЕТЕ В НАМАЗАН С ОЛИО И БРАШНО СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ /26СМ/. ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ВОДА СЪС ЗАХАР ДА СЕ РАЗТОПИ. ДОБАВЕТЕ ВАНИЛИЯ, КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ, НАТРОШЕНИТЕ НА МНОГО СИТНО ИЛИ СМЛЕНИ БИСКВИТИ, МАРМАЛАДА И БЪРКАЙТЕ ЗА ОКОЛО МИНУТА.
СМЕСТА СИПЕТЕ В/У ОЩЕ ГОРЕЩИЯ СЛАДКИШ.
РАЗТОПЕТЕ ШОКОЛАД С ОЛИО И ЗАЛЕЙТЕ СЛАДКИША.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1530259270547524/?notif_t=group_comment













3 коментара:

  1. Интересен сладкиш Ваня,но не ми стана ясно целия портокал ли се ползва или само кората и защо трябва да е замръзнал.С пресен не става ли? Приятна вечер!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. СНЕЖИ,ЦЕЛИЯ ПОРТОКАЛ СЕ ЗАМРАЗЯВА И ЦЯЛ СЕ СТЪРЖИ В ТЕСТОТО.СЛАДКИША Е СОЧЕН И АРОМАТЕН ОТ НЕГО.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...