вторник, 25 ноември 2014 г.

ЛОКУМ САЛАМ



ПРОДУКТИ:

300 гр.сусам
250 гр.локум
250 гр.орехи

приготвяне:

В съд на бавен огън се сипва сусам и се пече докато промени леко цвета си .Към него се добавят ситно нарязаните орехи и локум.След като омекне локума се сваля от огъня и започвате да го мачкате с вилица,и постепенно да го смесвате с орехите и сусама.Получената смес се сипва в/у стреч фолио и започвате да оформяте във формата на салам.Оставете го завито във фолиото на стайна температура да се стегне.

Можете да използвате различни вкусове локум и ядки!
Подходящо е и за постните дни!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1531870050386446/?notif_t=group_comment













Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...