четвъртък, 20 ноември 2014 г.

ПОСТНИ КИФЛИ



ПРОДУКТИ:

520 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ВОДА
80 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
1 С.Л.ОЦЕТ
25 ГР.МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР

ЗА НАМАЗВАНЕ:

10 ГР.ВОДА
1/2 Ч.Л.СОЛ

СУСАМ

ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА И ЗАХАРТА.ОСТАВЕТЕ Я ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ОЛИОТО,ОЦЕТ,СОЛ И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 10 ЧАСТИ ОТ ПО 90 ГР.ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГ ИЛИ ЕЛИПСА,И НАВИВАТЕ НА РУЛО.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА НАМАЗАНА С ОЛИО.
ВСЯКА КИФЛА НАМАЗВАТЕ СЪС СМЕС ОТ ВОДА И СОЛ И ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА.КАТО СЕ ЗАЧЕРВЯТ ЛЕКО ГИ ИЗВАДЕТЕ И ГИ НАМАЖЕТЕ С ОЛИО.ВЪРНЕТЕ ГИ ВЪВ ФУРНАТА И ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
НЕ СЕ ПОКРИВАТ ДОКАТО НЕ ИЗСТИНАТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/








Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...