четвъртък, 4 декември 2014 г.

ПИРОЖКИ С НУТЕЛА



продукти за тестото:

20 гр.мая
1 с.л.захар
220 мл.топла вода
1/2 ч.л.сол
390 гр.брашно

още:

1 яйце
нутела
захар
ванилова захар

приготвяне:

Замесете тесто,което оставяте в хладилник за около 1 час увито в стреч фолио.
Разточвате тестото на 0,5мм.,и вадите с чаша/6-7мм/ кръгове.Във всеки кръг сложете по 1/2ч.л.нутела.Намазвате краищата в кръг с разбито яйце.Прихлупвате на полумесец и притискате краищата с вилица.Обръщате всяко и от другата страна и пак повтаряте краищата с вилица.Пържите в олио на средна температура.Изваждайте ги в/у кухненска хартия.Всяка пирожка овалвайте в захар смесена с ванилова захар.

П.п.След като замесите тестото,ще ви се стори много твърдо и не добре омесено,но след престоя в хладилника тестото става меко и гладко!!!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1535912453315539/?notif_t=group_comment











Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...