събота, 27 декември 2014 г.

ШАМ ПИТА




ПРОДУКТИ:

400 ГР.БУТЕР ТЕСТО

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

200 ГР.БЕЛТЪЦИ/6-7 ЯЙЦА/
400 ГР.ЗАХАР
2 БР.ВАНИЛОВА ЗАХАР
15 ГР.ЛИМОНОВ СОК/ПОЛОВИН ЛИМОН/
 
ОЩЕ:

ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОСИПВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗРЕЖЕТЕ БУТЕР ТЕСТОТО НА 2 ПАРЧЕТА/28-11СМ./НАДУПЧЕТЕ ГИ С ВИЛИЦА.
ПЕЧЕМ В ТАВА С ХАРТИЯ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ИЗСТИНАТ.

В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ВОДА.
В ДРУГ СЪД ЛЕКО РАЗБИЙТЕ С БЪРКАЛ 200 ГР.БЕЛТЪЦИ,И ГИ СЛОЖЕТЕ В/У СЪДА С ВРЯЩА ВОДА ТАКА,ЧЕ ДА НЕ ДОПИРАТ ВОДАТА.БЪРКАЙТЕ НЕ ПРЕКЪСНАТО.
ДОБАВЕТЕ КЪМ ТЯХ ЗАХАРТА И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР.
ГОТОВНОСТТА НА БЕЛТЪЦИТЕ Е КОГАТО ТЯ ДОСТИГНЕ 65 ГРАДУСА.
АКО НЯМАТЕ ТЕРМОМЕТЪР ПРОСТО СИ ТОПНЕТЕ ПОКАЗАЛЕЦА В СМЕСТА,И ДОПРЕТЕ ДО ПАЛЕЦА.АКО НЕ УСЕЩАТЕ ЗАХАРТА ЗНАЧИ Е ДОСТИГНАЛА ЖЕЛАНАТА ТЕМПЕРАТУРА.
ПО- ТОЗИ НАЧИН ИЗБЯГВАТЕ НЕЖЕЛАНИТЕ БОЛЕСТИ  И ПОСЛЕДИЦИ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА СУРОВИ ЯЙЦА.
МАХАТЕ БЕЛТЪЦИТЕ ОТ КОТЛОНА И ЗАПОЧВАТЕ ДА РАЗБИВАТЕ С МИКСЕР НАЙ-МАЛКО ОКОЛО 20-30 МИН.
НАЙ-ПРАКТИЧНО Е С КУХНЕНСКИ РОБОТ/ПУСКАТЕ И ГО ЗАБРАВЯТЕ ЗА ОКОЛО 20 МИН/.
В ПЪРВИТЕ 5 МИН ДОБАВЕТЕ И ЛИМОНОВИЯ СОК.
В СЪД С ПАДАЩИ СТЕНИ/28-11СМ/СЛОЖЕТЕ ПЪРВОТО ПАРЧЕ БУТЕР ТЕСТО.В/У НЕГО ИЗСИПЕТЕ ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО ОТ РАЗБИТИ БЕЛТЪЦИ,И ЗАТВОРЕТЕ С ДРУГОТО БУТЕР ТЕСТО.
ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 4-5 ЧАСА.ПОКРИЙТЕ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО.
ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1547334232173361/?notif_t=group_comment

































1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...