понеделник, 12 януари 2015 г.

сладкиш"МАГДАЛЕНА"






ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

4 БЕЛТЪКА
150 ГР.ЗАХАР

150 ГР.МАСЛО

150 ГР.ОРЕХИ/ЛЕШНИЦИ/
70 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР/РАВНА/

ОЩЕ:

4 ЖЪЛТЪКА
100 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.ЗАХАР
100 ГР.ОРЕХИ/ЛЕШНИЦИ/
100 ГР.ШОКОЛАД
100 ГР.МАСЛО

ОЩЕ:

СМЛЕНИ ОРЕХИ ЗА ПОСИПВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ 4 БЕЛТЪКА С 150 ГР.ЗАХАР НА СНЯГ.
РАЗТОПЕТЕ 150 ГР.МАСЛО И ГО ОСТАВЕТЕ НА СТРАНИ.
СМЕСЕТЕ 150 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ С 70 ГР.БРАШНО И 1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР.
СМЕСТА ОТ ОРЕХИ СИПЕТЕ В МАСЛОТО И РАЗБЪРКАЙТЕ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ И РАЗБИТИТЕ НА СНЯГ БЕЛТЪЦИ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА/26 СМ./С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.
ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА 15-20 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗБИЙТЕ 4 ЖЪЛТЪКА СЪС 100 ГР.ЗАХАР И ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР.
ИЗВАДЕТЕ БЛАТА ОТ ФУРНАТА И НАМАЛЕТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА НА 130 ГРАДУСА.
В/У БЛАТА СИПЕТЕ РАЗБИТИТЕ ЖЪЛТЪЦИ.
ВЪРНЕТЕ БЛАТА ВЪВ ФУРНАТА ЗА ОЩЕ 10 МИН.
ГОТОВИЯ БЛАТ ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ МЛЯКО И ЗАХАР ДА ЗАВРИ.
ДОБАВЕТЕ МАСЛОТО И ШОКОЛАДА.
МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И БЪРКАЙТЕ ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ШОКОЛАДА.
ДОБАВЕТЕ И ОРЕХИТЕ.
ОСТАВЕТЕ КРЕМА ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ.

В/У ЛЕКО ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ СИПЕТЕ КРЕМА.ПОСИПЕТЕ СЪС СМЛЕНИ ОРЕХИ,И ОСТАВЕТЕ ЗА 1 ЧАС В ХЛАДИЛНИК.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1553307608242690/?notif_t=group_comment



















9 коментара:

  1. Уха! Разкош! Това е нещо като продължение на сладкиш Агнес, който о-бо-жа-вам! :) С твоите добавки, ще ми хареса още повече!!! Непременно ще опитам, Ванче.
    Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ТИКИ,ПРЕПОРЪЧВАМ ГО.НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ!

      Изтриване
  2. Много съблазнително изглежда Ваня,а и на вкус не се съмнявам,че ще е чудесен като гледам съставките,които включва.Непременно ще го пробвам и споделя.Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен сладкиш,а и не е труден за изпълнение Ванче моите адмирации, но аз изобщо не се учудвам та те всичките ти творения са уникални :):):)Прегръдки от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,интересува ме орехите смлени ли трябва да са или накълцани в блендер и след като е готов напълно блата тогава ли се изсипва другата смес със допичане или трябва да е полуготов. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ОРЕХИТЕ СА СМЛЕНИ,А БЛАТА СЕ ЗАПИЧА ЗА ОКОЛО 15-20 МИН.,СЛЕД КОЕТО СЕ ИЗСИПВА СМЕСТА И СЕ ВРЪЩА ВЪВ ФУРНАТА НА 130 ГРАДУСА.

      Изтриване
    2. Благодаря

      Изтриване
  5. Защо жълтия крем неми се стегна,хвана кора но в средата остана течен?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...