вторник, 13 януари 2015 г.

ПОНИЧКИ



ПРОДУКТИ:

ОКОЛО 600-640 ГР.БРАШНО ЗА МЕКО ТЕСТО
15 ГР.МАЯ
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ОЛИО
2 ЯЙЦА
2 С.Л.ЗАХАР
1/2 Ч.Л.СОЛ
1  ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
КОРАТА НА ПОЛОВИН ЛИМОН

ОЩЕ:

ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОСИПВАНЕ
МАРМАЛАД ЗА ПЪЛНЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ВДИГНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ДВЕ ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ОЛИО,НАСТЪРГАНА КОРА НА ПОЛОВИН ЛИМОН И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ ЗА 30 МИН.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО С ДЕБЕЛИНА 1 СМ.
С ЧАША/10 СМ./ВАДЕТЕ КРЪГОВЕ И ГИ ПОКРИЙТЕ ЗА ОЩЕ 30 МИН.
ПЪРЖЕТЕ В ОЛИО/ДВА ПРЪСТА В СЪДА/НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА,КАТО ПЪРВО ГИ ПУСКАТЕ НА ПРОТИВОПОЛОЖНАТА СТРАНА НА КОЯТО СА БИЛИ.
ВАДЕТЕ ГИ НА КУХНЕНСКА ХАРТИЯ.
НАПЪЛНЕТЕ ГИ С МАРМАЛАД  ИЛИ НУТЕЛА!
ПОСИПЕТЕ ГИ ТОПЛИ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1554078621498922/?notif_t=group_comment
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...