неделя, 11 януари 2015 г.

СЛАДКИШ МОНТЕ



ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

1 Л.ПРЯСНО МЛЯКО
150 ГР.ОРИЗ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

ОЩЕ:

300 ГР.МАРМАЛАД ОТ ВИШНИ ИЛИ ДР

ПРОДУКТИ ЗА ШАУМ:

4 БЕЛТЪКА
50 ГР.ЗАХАР

ЗА СИРОПА НА ШАУМА:

10 С.Л.ЗАХАР
4 С.Л.ВОДА

ПРИГОТВЯНЕ:

ВЪВ ВРЯЩОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ ВАНИЛОВАТА ЗАХАР И ОРИЗ.
ВАРЕТЕ НА ТИХ ОГЪН ДО СВАРЯВАНЕ НА ОРИЗА.
СИПЕТЕ ГО ТАКА ГОРЕЩ В СЪД С ПАДАЩИ СТЕНИ 28 НА 18 СМ./ИЛИ КРЪГЛА ФОРМА 26 СМ./.В/У НЕГО СИПЕТЕ МАРМАЛАД И ГО РАЗМАЖЕТЕ ПО ЦЯЛАТА ПОВЪРХНОСТ.
Разбийте белтъците със захарта  на сняг.

В съд на котлона сложете останалата захар с вода.След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона.Оставете го да ври.
За да проверите дали е сиропа готов,вземете една вилица и я намокрете със студена вода.Веднага я топнете в сиропа и я извадете.Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов.
Готовия сироп сипвате към разбитите белтъци  с не прекъснато бъркане с миксера.Продължете да бъркате с миксера поне още 10 мин.

СЛОЖЕТЕ СЛАДКИША В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 130 ГРАДУСА ЗА 10 МИН.
ОСТАВЕТЕ ГО ИЗСТИНЕ И НАРЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1553123634927754/?notif_t=group_comment
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...