неделя, 4 януари 2015 г.

ПОРТОКАЛОВ СЛАДКИШ



ПРОДУКТИ:

200 ГР.МЕКО МАСЛО
200 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
4 ЯЙЦА
200 ГР.БРАШНО
50 ГР.НИШЕСТЕ
1 БАКПУЛВЕР
КОРАТА НА ПОРТОКАЛ /ЛИМОН/
100 ГР.СИТНО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ /МОЖЕ И БЕЗ/

ЗА СИРОПИРАНЕ НА СЛАДКИША:

2 ПОРТОКАЛА
1 ЛИМОН

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ МАСЛОТО СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР.
ДОБАВЕТЕ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО ЕДНО,И СМЕСЕНОТО БРАШНО С НИШЕСТЕ И БАКПУЛВЕР.
В ГОТОВАТА СМЕС ПРИБАВЕТЕ И НАСТЪРГАНА ПОРТОКАЛОВА КОРА И ОРЕХИ.
СИПВАТЕ СМЕСТА ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 26 СМ.,И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО СУХА КЛЕЧКА.
ТОПЛИЯ СЛАДКИШ СИРОПИРАЙТЕ СЪС СОКА НА ДВА ПОРТОКАЛА И ЕДИН ЛИМОН
ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1550660418507409/?notif_t=group_activity











1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...