четвъртък, 12 февруари 2015 г.

ЛУДО ТЕСТО





ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.БРАШНО
1 МАЯ/42 ГР./

1 КГ.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
2 ЯЙЦА
400 МЛ.КИСЕЛО МЛЯКО
3 Ч.Л.ЗАХАР
4 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО.ДОБАВЕТЕ 1 С.Л.ЗАХАР, 1 С.Л.БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ 1 БАКПУЛВЕР,ЗАХАР,СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО,КОЕТО СЛАГАТЕ ВЕДНАГА В НАМАЗНЕНА КЕСИЯ.ИЗВАЖДАМЕ ВЪЗДУХА ОТ НЕЯ И СЕ ЗАВЪРЗВА ЗДРАВО.СЛАГА СЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 4 ЧАСА А НАЙ-ДОБРЕ ПРЕЗ НОЩА.ТОВА ТЕСТО МОЖЕ ДА СЕДИ И ДО 7 ДЕНА В ХЛАДИЛНИК.ОТ НЕГО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ МЕКИЦИ,ПИЦА,ПИРОЖКИ,ЩРУДЕЛИ,ДОРИ И КИФЛИ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1565509353689182/?notif_t=group_comment




СНОЩИ ЗАМЕСИХ ТЕСТОТО.ДНЕС КЪСАХ ОТ НЕГО ПАРЧЕТА КОЛКОТО ОРЕХ И ГИ РАЗДЪРПАХ С РЪЦЕ НА 0,5 СМ..ПЪРЖИХ В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА!

МЕКИЦИ





Рецептата е от Coolinaria!

34 коментара:

  1. Ако ползвам суха мая пакетче, колко да сложа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО ПИШЕ НА ПАКЕТЧЕТО СУХА МАЯ ЗА КОЛКО БРАШНО Е,И ДОБАВЕТЕ ЗА 1 КГ.БРАШНО.

      Изтриване
  2. Чудна рецепта, Ваня!
    Такива теста обичам. Слагаш в хладилника и на сутринта имаш чудно тесто за мекички и не само:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Идвам Ванче, с благодарност за тази рецепта. Оставих го през цялата нощ в хладилника и на сутринта хапнахме чудни мекици. Благодаря, разкошно тесто!

    ОтговорИзтриване
  4. А защо е толкова лепкаво?
    Така ли да го оставя или да прибавям още брашно!?!
    Май не го измесих добре! После, при използване пак ли се измесва?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДОБАВЕТЕ ОЩЕ БРАШНО.ТРЯБВА ДА СТАНЕ НОРМАЛНО МЕКО ТЕСТО!

      Изтриване
  5. Благодаря Ви, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  6. Според мен брашното за тези продукти е малко

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При точно отмерване всичко е ок. Тесто е идеално.

      Изтриване
  7. Zdraveite,iskam da popitam dali moje da ostavq testoto da vtasa na toplo za 1-2 chasa ili zaduljitelno trqbva da e v hladilnik ? Blagodarq vi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,искам да направя тутманик,колко трябва да оделя от тестото?Благодаря Ви!

      Изтриване
    2. Може ли веднага,след изваждане от хладилника да се употребява?

      Изтриване
    3. С тестото се работи веднага с изваждането от хладилника!

      Изтриване
  8. Здравейте, Ваня! Пробвала ли сте да направите пица и как ви се струва тестото за пица, подходящо ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. НЕ,НЕ СЪМ ПРОБВАЛА ДА ПРАВЯ ПИЦА С ТОВА ТЕСТО.АЗ СИ ПОЛЗВАМ САМО ОРИГИНАЛНО ТЕСТО ЗА ПИЦА,НО НЯКОЙ БЕШЕ СПОМЕНАЛ,ЧЕ Е ПРАВИЛ И МУ ДОПАДА.

      Изтриване
  9. И аз искам да попитам, може ли тестото да се съхранява за по дълго време в камерата на хладилника, разделено за по 2-3 мекици?



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тестото се съхранява само в хладилник до 7 дена.

      Изтриване
  10. Най вкусните мекици! Благодаря ти Ваня!

    ОтговорИзтриване
  11. Това тесто е чудесно както за мекици така и за пица. Правя го от много години. Като се приготвя тестото в киселото мляко се слага и чаена лъжичка сода бикарбонат. За пица се разточва по тънко защото доста бухва тестото.





    ОтговорИзтриване
  12. Ванче в миксер как да сложа продуктите?

    ОтговорИзтриване
  13. здравейте Ваня, мисля да направя тестото и на другата сутрин да го оформя за питка. Трябва ли да го оставя да се отпусне малко или направо да го пека. Питката ще е кръгла, няма да правя цветя, ролца и прочие..Дали в студена или топла фурна е по-добре? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тестото може да се работи веднага.Оформете и печете в прадварително загряна фурна.Да ви е сладко.

      Изтриване
  14. A после тестото да не става сладко,тоест ако е сладникаво ще е подходящо само за мекици и кифлички,искам да го използвам за всичко,но ми се видя много захарта.

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря за хубавата рецепта! Пробвах едната част с пържене, а другата с печене. Впечатлена съм...
    Цецка Калинкова

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ти Ваня за страхотното тесто. От толкова време се мъча да намеря подходящо тесто за мекици но за първи път ми се получиха толкова добре. Благодаряние на една твоя почитателка намерих блога ти и вече имам няколко набелязани рецепти...

    ОтговорИзтриване
  17. Иэключително вкусни мекици станаха.СТРАХОТНА РЕЦПТА....като всичките ти
    Бравооо
    Поклон

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6 юни 2016 г., 10:38

    А с пълнозърнесто брашно става ли?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...