неделя, 22 февруари 2015 г.

СЛАДКИШ С НУТЕЛА




ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

4 ЯЙЦА
150 ГР.ЗАХАР
200 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ
НА ВЪРХА НА НОЖА БАКПУЛВЕР
2 С.Л.ГАЛЕТА

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

600 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
120 ГР.БРАШНО
160 ГР.ПУДРА ЗАХАР
2 ЯЙЦА
1 ВАНИЛИЯ

200 ГР.МАСЛО
400 ГР.НУТЕЛА

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

РАЗДЕЛЕТЕ БЕЛТЪЦИ ОТ ЖЪЛТЪЦИ.
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИТЕ С ЩИПКА СОЛ НА СНЯГ.
РАЗБИЙТЕ И ЖЪЛТЪЦИТЕ СЪС ЗАХАР НА ПУХКАВ БЯЛ КРЕМ.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ СМЛЕНИТЕ ОРЕХИ,ГАЛЕТА И БАКПУЛВЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ПРИБАВЕТЕ РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ,И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕРА НА НАЙ-НИСКА СКОРОСТ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 26 СМ.,НАМАЗАНА С МАСЛО.
ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА 20 МИН.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ 300 МЛ.ОТ ПРЯСНОTО МЛЯКО С ПУДРА ЗАХАР.В ОСТАНАЛИТЕ 300МЛ.РАЗБИЙТЕ БРАШНОТО И ЯЙЦАТА.СИПЕТЕ СМЕСТА НА ТЪНКА СТРУЙКА КЪМ ВРЯЩОТО МЛЯКО,И БЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ  НА ГЪСТ КРЕМ.
ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО С НУТЕЛА И ГИ ДОБАВЕТЕ КЪМ ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ.РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР НЯКОЛКО МИНУТИ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ И ВЪЗДУШЕН КРЕМ.

В/У ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ ВЪВ ФОРМАТА ЗА ТОРТА СЕ СИПВА ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ,И СЕ ОСТАВЯ В ХЛАДИЛНИК ДА СЕ СТЕГНЕ.

ДЕКОРАЦИЯ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ /СМЕТАНА,РАЗТОПЕН ШОКОЛАД И ДР./

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1569329249973859/?notif_t=group_comment


























2 коментара:

  1. Ваня, чудесен сладкиш. Благодаря много за твоите вкусни рецепти!

    ОтговорИзтриване
  2. Защо в крема се използва пудра захар, а не кристална?Така или иначе се довежда до завиране млякото , няма опастност да остане на кристали или има по-специална причина?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...