вторник, 3 февруари 2015 г.

КЕКС С МАСКАРПОНЕ КРЕМ



ПРОДУКТИ ЗА КЕКСОВАТА СМЕС:

150 ГР.МАСЛО
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
3 ЯЙЦА
150 ГР.ЗАХАР
50 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
220 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

500 ГР.МАСКАРПОНЕ
4 ЯЙЦА
160 ГР.ПУДРА ЗАХАР

ПРИГОТВЯНЕ НА КЕКСОВАТА СМЕС:

Шоколада и маслото се разтапят на водна баня или на слаб котлон.
Оставят се настрани да се поохладят.
 Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и добавяме млякото.
Отделно пресяваме бакпулвера и брашното и прибавяме на части към яйчната смес.
Накрая добавяме и разтопения шоколад и масло.
 Разбъркваме добре.
Готовата смес се сипва в кексова форма намазана с олио и брашно.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

РАЗБИЙТЕ МАСКАРПОНЕ С ПУДРА ЗАХАР И ДОБАВЕТЕ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО ЕДНО.

ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ СЕ СИПВА В/У КЕКСОВАТА СМЕС,И ЛЕКО С ЕДНА ВИЛИЦА СЕ РАЗБЪРКВА/САМО НЯКОЛКО ВЪРТЕЛИВИ ДВИЖЕНИЯ/,НО НЕ ДО ДЪНОТО.АЗ СЪМ ДОБАВИЛА И 100 ГР.БОРОВИНКИ,КОЙТО ПРОСТО ПОСИПАХ В/У СМЕСТА.
ПЕЧЕ СЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 1 ЧАС ИЛИ ДО ГОТОВНОСТ.
ГОТОВИЯТ КЕКС ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ В КЕКСОВАТА ФОРМА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...