петък, 13 февруари 2015 г.

ЗАКУСКА "КРАТЕР"




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

ЗА 10 ЗАКУСКИ-

300 ГР.БРАШНО
130 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
15 ГР.МАЯ
40 ГР.МАСЛО
1 ЖЪЛТЪК
1 Ч.Л.СОЛ

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКА:

1 МАЛКА ГЛАВА ЛУК
1 МОРКОВ
ШЕПА КАЙМА
ШЕПА СИТНО НАРЯЗАНИ ГЪБИ
ПОДПРАВКИ
1 ЯЙЦЕ

МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗАВАТЕ И ДРУГА ПЛЪНКА ПО-ВАШ ИЗБОР/ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ,МАРМАЛАД И ДР./

ЗА НАМАЗВАНЕ:

1 ЯЙЦЕ
1 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА ЗА 1 ЧАС.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЕ ПРАВИ ПЛЪНКАТА.

ВСИЧКО СЕ ЗАПЪРЖВА ПО-ОТДЕЛНО.
ГЛАВА ЛУК СЪС СИТНО НАСТЪРГАН МОРКОВ.
КАЙМАТА С ПОДПРАВКИТЕ НА ВКУС.
ГЪБИТЕ С МАЛКО МАСЛО.
СЛЕД ТОВА ВСИЧКО СЕ СМЕСВА,И ПРЕДИ ДА СЕ СЛАГА В/У ТЕСТОТО СЕ ДОБАВЯ ЕДНО ЯЙЦЕ.

ТЕСТОТО СЕ РАЗТОЧВА НА ТЪНКА КОРА 3-4 ММ.
ВАДЯТ СЕ КРЪГОВЕ С ЧАШКА.НА ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ СЕ ВАДИ В СРЕДАТА ПО-ОЩЕ ЕДИН МАЛЪК С КРЪГ С ЧАШКА ЗА РАКИЯ.
НА КРЪГОВЕТЕ БЕЗ ДУПКА В СРЕДАТА СЛАГАМЕ ОТ ПЛЪНКАТА.
ПО-КРАЯ СЕ НАМАЗВА С ВОДА.ПРИХЛУПВА СЕ С ДРУГАТА ПОЛОВИНА С ДУПКА В СРЕДАТА.С ВИЛИЦА СЕ ПРИТИСКАТ ПО-ЦЯЛАТА ОБИКОЛКА НА КРЪГА ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ КРАЙЩАТА.РЕДЯТ СЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.
БЕЗ ДА ВТАСВАТ СЕ НАМАЗВАТ С ЯЙЦЕ И МАЛКО ОЛИО.ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1565970313643086/?notif_t=group_comment

























1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...