неделя, 8 февруари 2015 г.

КРЕНВИРШКИ












ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 ГР.СТУДЕНА ВОДА
4 ГР.ПРЯСНА МАЯ/ИЛИ 4 ГР.СУХА/
20 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.СОЛ
1С.Л.ЗАХАР
5 С.Л.ОЛИО
1/2 ЯЙЦЕ /РАЗБИВА СЕ ЛЕКО  ЯЙЦЕТО И СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ПОЛОВИНАТА!/
ОКОЛО 900 ГР.БРАШНО ЗА ТВЪРДО ТЕСТО

ОЩЕ:

КРЕНВИРШИ
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

В СТУДЕНАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ МАЯ,ПРЯСНО МЛЯКО,СОЛ,ЗАХАР,1/2 ЯЙЦЕ,ОЛИО И ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА ТВЪРДО ТЕСТО.
ПОЛУЧЕНОТО ТЕСТО СЛОЖЕТЕ В СЪД И ХУБАВО ГО ПОКРИЙТЕ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО/ДА НЕ ВЛИЗА ВЪЗДУХ В НЕГО/.СЛОЖЕТЕ ГО ЗА ЧАС В ХЛАДИЛНИК.
ТЕСТОТО МОЖЕ ДА СТОЙ 2-3 ДЕНА В ХЛАДИЛНИК.ИЗВАДЕТЕ 15 МИН.ПРЕДИ РАБОТА С НЕГО.

ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ТОПЧЕТА КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМ ОРЕХ.
ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО,И ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ СЕ НАРЯЗВА НА ЛЕНТИ 1 СМ..ОТ ДРУГАТА СТРАНА СЕ СЛАГА ПАРЧЕ КРЕНВИШ И СЕ РУЛОВА.
РЕДЯТ СЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЗВАТ СЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ С 2 С.Л.ОЛИО.ПОРЪСВАТ СЕ СЪС СУСАМ,И СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















6 коментара:

  1. Това е едно от любимите неща, които дъщеря ми обича да яде, но никога досега не съм приготвяла сама вкъщи. Сега обаче, като гледам как изглежда на тези снимки задължително ще ги изпробвам. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Добро утро!Защо се пука тестото,иначе са много вкусни.

    ОтговорИзтриване
  3. Много са вкусни,но тесто ми се пука!

    ОтговорИзтриване
  4. Уay !!! Вичко изглежда страхотно !!! Ще опитам обезтелно някои от рцептите.

    ОтговорИзтриване
  5. маята оставя ли се да шупне или не е необходимо?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...