понеделник, 16 март 2015 г.

ШОКО-МАСКАРПОНЕ ДЕСЕРТ




ПРОДУКТИ ЗА ШОКО КРЕМ:

200 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
150 ГР.ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ /ОТ ТУРСКИТЕ/
50 ГР.ОРЕХИ /ЛЕШНИЦИ,БАДЕМИ/

ПРОДУКТИ ЗА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:

500 ГР.МАСКАРПОНЕ
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
60 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД

ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКО КРЕМ:

НА БАВЕН ОГЪН СЛОЖЕТЕ ЗА СЕ ЗАГРЕЕ СМЕТАНА/БЕЗ ДА ЗАВИРА/.
ДОБАВЕТЕ НАЧУПЕН ШКОЛАД.БЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ,И МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.
КЪМ СМЕСТА ДОБАВЕТЕ СМЛЕНИ ИЛИ НАТРОШЕНИ БИСКВИТИ И СМЛЕНИ ИЛИ НАРЯЗАНИ НА СИТНО ОРЕХИ.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС.

ПРИГОТВЯНЕ НА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:

РАЗБИЙТЕ МАСКАРПОНЕ СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ПРИБАВЕТЕ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД НА ЕДРО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.

В ЧАШКИ СЛАГАТЕ ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА МАСКАРПОНЕ КРЕМ,И ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА ОТ ШОКО КРЕМ.РЕДУВАЙТЕ ДО НАПЪЛВАНЕ НА ЧАШКИТЕ.
ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 ЧАС ЛЕКО ДА СЕ ОХЛАДИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















2 коментара:

  1. Здравейте, очарована съм от десерта. Но в рецептата към маскарпонето се прибавя настърган шоколад. Следователно кремът се оцветява. А на снимката е абсолютно бял. Защо е така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От настърганият шоколад не може да се оцвети крема, като при разтопеният. Благодаря.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...