неделя, 22 март 2015 г.

КИФЛИЧКИ ЗА ЗАКУСКА




ПРОДУКТИ:

750 ГР.БРАШНО
200 МЛ.ВОДА
2 ЯЙЦА/НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА/
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
2 С.Л.ЗАХАР
50 ГР.МАСЛО
11 ГР.СУХА МАЯ

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:


В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,1 С.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПОЛОВИНАТА ОТ ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ТОПЛО КИСЕЛО МЛЯКО,ОСТАНАЛАТА ТОПЛА ВОДА,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ОСТАНАЛАТА 1 С.Л.ЗАХАР,ШУПНАЛАТА МАЯ И РАЗБЪРКАЙТЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ КАША.С ОСТАНАЛОТО БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
НАМАЖЕТЕ ГО ЛЕКО С ОЛИО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 16 РАВНИ ЧАСТИ ИЛИ ВСЯКА  ПО 80 ГРАМА.
НАПРАВЕТЕ ТОПЧЕТА И ГИ ОСТАВЕТЕ ПОКРИТИ ЗА 10 МИН.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛЪК КРЪГ И СЛЕД ТОВА ВЪВ ФОРМА НА ТРИЪГЪЛНИК.ДОЛНАТА СТРАНА /ШИРОКАТА/ ДА Е ОКОЛО 20 СМ.
НАВИВАТЕ НА КИФЛИЧКА И ГИ РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ВЪВ ФОРМАТА НА ПОЛУМЕСЕЦ.
ОСТАВЕТЕ ГИ ПОКРИТИ НА ТОПЛО ЗА ОКОЛО 15 МИН.
НАМАЗВАТЕ ГИ РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1581576148749169/?notif_t=like

































2 коментара:

  1. Прекрасни кифлички, снимки и новата визия на блога. Как са се получили толкова еднакви...
    Въобще всичките рецепти тук са страхотни, майсторски!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, мога ли да направя половин доза?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...