петък, 6 март 2015 г.

БОМБОЛОНИ





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 Ч.Л.СУХА МАЯ
100 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ
2 ЖЪЛТЪКА
520 ГР.БРАШНО
ЩИПКА СОЛ
4 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.РАКИЯ

МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ В ТЕСТОТО ЛИМОНОВА КОРА,ВАНИЛИЯ

ОЩЕ:

ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ЗАХАР
И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЩИПКА СОЛ,ЗАХАР,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И РАКИЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО/ЛЕПЛИВО ТЕСТО.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ/.
ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 1 ЧАС НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗТОЧЕТЕ /РАБОТЕТЕ С ПОВЕЧЕ БРАШНО,ЗАЩО ТЕСТОТО ЛЕПИ/ НА КОРА ДЕБЕЛА 1,5 СМ..ВАДЕТЕ С МАЛКА ЧАША /3 СМ/КРЪГОВЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ТАКА ДОКАТО ЗАГРЕЙТЕ ОЛИОТО.ПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ТОПЛИ СЕ ОВАЛВАТ В ЗАХАР.
ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЪЛНЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОСТРО БРАШНО,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ,ИЛИ ПОНЕ АЗ НЕ ГО НАМЕРИХ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























2 коментара:

  1. Изглеждат много меки и вкусни. Подходящи за перфектната закуска.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Направих бомболините, изглеждат прекрасно обаче отвътре не са изпържени както трябва

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...