понеделник, 9 март 2015 г.

МЕДЕН СЛАДКИШ































ПРОДУКТИ:

90 ГР.ЛЕШНИЦИ
90 ГР.БРАШНО
100 ГР.КАФЯВА ЗАХАР
100 ГР.МЕД
125 МЛ.ОЛИО
2 ВАНИЛИИ
1 РАВНА Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
1 РАВНА Ч.Л.БАКПУЛВЕР
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
75 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 ГР.КАКАО

ПРИГОТВЯНЕ:

НАТРОШЕТЕ НА СИТНО ЛЕШНИЦИ И В ТИГАН НА КОТЛОНА ЗАПЕЧЕТЕ ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ.ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
В СЪД СМЕСЕТЕ ОЛИО,ЗАХАР,ВАНИЛИЯ И МЕД.РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР.
ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО И ПРЯСНО МЛЯКО.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕСЕНИТЕ БРАШНО,КАКАО,БАКПУЛВЕР,СОДА БИКАРБОНАТ И ЛЕШНИЦИ.РАЗБЪРКАЙТЕ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В НАМАЗАНА С ОЛИО ФОРМА ЗА ТОРТА 26 СМ.
ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО СУХА КЛЕЧКА.
ОХЛАДЕНИЯ СЛАДКИШ ВНИМАТЕЛНО ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА И ГО ОБЪРНЕТЕ В/У ПОДНОС НА УСПОРЕДНАТА СТРАНА НА КОЯТО СЕ Е ПЕКЪЛ/ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА РАВЕН ПРИ ДЕКОРАЦИЯ/.
ДЕКОРАЦИЯ ОТ ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА И КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1575911839315600/?notif_t=group_comment






















1 коментар:

  1. Направих го точно така както е описано,но ако го правя втори път ще му сложа 1-2 яйца за спойка.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...