събота, 14 март 2015 г.

КУС КУС В ЧАШКИ





ПРОДУКТИ:

200 ГР.КУС КУС
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

600 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
600 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА/МОЖЕ И СЛАДКА СМЕТАНА,НО НЕ ДОБАВЯЙТЕ ЗАХАР В КРЕМА ИЛИ НА ВКУС/
8 С.Л.ЗАХАР
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
2 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ /ИЛИ ОБЩО 74 ГР./

ОЩЕ:

250 ГР.СОК ОТ КОМПОТ //ВИШНИ/
1 ПАКЕТЧЕ ЧЕРВЕН ЖЕЛАТИН ЗА ТОРТА /12 ГР./

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД НА КОТЛОНА ВЪВ ВРЯЩА ВОДА /ВИЖТЕ НА ОПАКОВКАТА НА КУК КУС В КОЛКО ВОДА СЕ ВАРИ/СЛОЖЕТЕ КУС КУС ДА СЕ ВАРИ.ВАРЕТЕ ДО ПЪЛНОТО МУ СВАРЯВАНЕ.МАХНЕТЕ ГО ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ЕДНО ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР.
ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
СМЕСЕТЕ ПРЯСНОТО МЛЯКО И СМЕТАНАТА.В СЪД НА КОТЛОНА СИПЕТЕ 1 ЛИТЪР ОТ СМЕСТА,А В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ ПУДИНГ,ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.
СИПЕТЕ РАЗТВОРЕНИЯ ПУДИНГ ВЪВ ВРЯЩО МЛЯКО СЪС СМЕТАНА.ВАРЕТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЛАДЪК КРЕМ.
СМЕСЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ ВАНИЛОВ КРЕМ С КУС КУС.ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ И СИПЕТЕ В ЧАШКИ,НО НЕ ДО ГОРЕ.
В ПЛОДОВ СОК ОТ КОМПОТ /В СЛУЧАЯ ВИШНИ/РАЗТВОРЕТЕ ЕДНО ПАКЕТЧЕ ЧЕРВЕН ЖЕЛАТИН ЗА ТОРТИ.ВАРЕТЕ НА БАВЕН КОТЛОН ЗА ОКОЛО МИНУТА.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И СЛЕД КАТО СЕ ОХЛАДИ ЛЕКО СИПВАЙТЕ ВЪВ ВСЯКА ЧАШКА ДО ГОРЕ.
ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1578126769094107/?notif_t=group_activity
























1 коментар:

  1. Кус кус съм хапвала само за закуска и то приготвени като макарони.
    Това предложение- сервиран като десерт, е интересно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...