понеделник, 16 март 2015 г.

МАКАРОНИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА




ПРОДУКТИ:

500 ГР.МАКАРОНИ

50 ГР.МАСЛО
2 С.Л.БРАШНО
500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
250 ГР.КАШКАВАЛ
150 ГР.НАСТЪРГАНА МОЦАРЕЛА
60 ГР.ПАРМЕЗАН
СОЛ НА ВКУС
ЧЕР ПИПЕР

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД С ВРЯЩА ВОДА СЪС СОЛ И ОЛИО СЛОЖЕТЕ ДА СЕ СВАРЯТ МАКАРОНИ.
ИЗЦЕДЕТЕ ГИ И ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ МАСЛО.ДОБАВЕТЕ БРАШНО И ГО ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА 1-2 МИНУТИ.
ДОБАВЕТЕ И ПРЯСНО МЛЯКО С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ И ПО-МАЛКО.
ВАРЕТЕ СОСА ОКОЛО 2-3 МИН.,КАТО БЪРКАТЕ ПОСТОЯННО.
В ГОТОВИЯ СОС ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ,НАСТЪРГАНА МОЦАРЕЛА И ПОЛОВИНАТА ПАРМЕЗАН.РАЗБЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПЯТ ТРИТЕ ВИДА КАШКАВАЛ.ПОЛУЧЕНИЯ КАШКАВАЛЕН СОС СИПЕТЕ В МАКАРОНИТЕ И РАЗБЪРКАЙТЕ.
СИПЕТЕ ГИ  В СЪД,ПОСИПЕТЕ С ОСТАНАЛИЯ ПАРМЕЗАН И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1579368328969951/?notif_t=group_activity



















2 коментара:

  1. Много апетитни макарони. Ще опитам, защото ми харесаха много. Само как се е разтекал кашкавала...Ммм!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...