неделя, 12 април 2015 г.

ПИТА-ТАРТ С ПИЛЕШКО МЕСО































ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

280 ГР.БРАШНО
5 ГР.СУХА МАЯ
1 ЯЙЦЕ
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.СОЛ /РАВНА/

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКА:

3 ОБЕЗКОСТЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА /ИЛИ БЯЛО МЕСО НА ЕДНО ПИЛЕ/
1 ЧЕРВЕНА ЧУШКА
250 ГР.ПРЕСНИ ГЪБИ /ИЛИ МАРИНОВАНИ/
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
2-3 С.Л.ОЛИО
ПРЕСЕН МАГДАНОЗ
И ДР.

ОЩЕ:

3 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

В СЪД С ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ПОЧИВА ДОКАТО НАПРАВИТЕ ПЛЪНКА.
В ТИГАН НА КОТЛОНА С 2-3 С.Л.ОЛИО СЕ ЗАПЪРЖВА ПИЛЕШКО МЕСО  НАРЯЗАНО НА СИТНИ ПАРЧЕТА.ДОБАВЕТЕ ГЪБИ,ЧУШКА И ПОДПРАВКИ НА ВКУС И ПЪРЖЕТЕ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ТЕЧНОСТТА ОТ ГЪБИТЕ.
В ДРУГ СЪД СЕ РАЗБИВАТ ЯЙЦА СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.

РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО ГОЛЯМО КОЛКОТО СЪДА/25 СМ./В КОЙТО ЩЕ ПЕЧЕТЕ ТАКА,ЧЕ ДА МОЖЕ ДА ПОКРИЕ И СТЕНИТЕ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ ТЕСТОТО В ТАВАТА.СИПЕТЕ СМЕСТА ОТ ЯЙЦА И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,И РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ПЛЪНКАТА ОТ МЕСО ПО ЦЯЛАТА ПОВЪРХНОСТ.ПОСИПЕТЕ СЪС СУСАМ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...