вторник, 14 април 2015 г.

РУМБА С ВИШНИ































ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

6 БЕЛТЪКА
6 С.Л.ЗАХАР
200 ГР.НАРЯЗАНИ НА СИТНО ОРЕХИ
200 ГР.ВИШНИ БЕЗ КОСТИЛКА /МОЖЕ И ОТ КОМПОТ-ДОБРЕ ИЗЦЕДЕНИ/
110 ГР.ИЛИ 5 С.Л.БРАШНО /С ВРЪХ/
1 ВАНИЛИЯ

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

6 ЖЪЛТЪКА
9 С.Л.ЗАХАР
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 С.Л.БРАШНО /С ВРЪХ/
2 ВАНИЛИИ

 250 ГР.МАСЛО

ОЩЕ:

1 ВАФЛЕНА КОРА

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР НА СНЯГ.ДОБАВЕТЕ БРАШНО,ОРЕХИ,И ВИШНИ.РАЗБЪРКАЙТЕ С ШПАКЛА ВНИМАТЕЛНО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В ТАВА 18-28 СМ.НАМАЗАНА С МЕКО БРАШНО.ПЕЧЕТЕ ОКОЛО 20 МИН.НА 180 ГРАДУСА.ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ПРЕСУШИТЕ БЛАТА.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ЖЪЛТЪЦИ,ЗАХАР,БРАШНО И ВАНИЛИЯ.БЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЪСТ КРЕМ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО И ДОБАВЕТЕ ИЗСТИНАЛИЯ КРЕМ.БЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ КРЕМ.

ОТ ВАФЛЕНАТА КОРА ИЗРЕЖЕТЕ ДВЕ ЧАСТИ,КАТО НАЛОЖИТЕ ИЗСТИНАЛИЯ БЛАТ.НА ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ЕДНАТА ВАФЛЕНА КОРА.В/У НЕЯ СЛОЖЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ КРЕМА.В/У КРЕМА СЛОЖЕТЕ БЛАТА.В/У БЛАТА ОСТАНАЛИЯ КРЕМ И ЗАТВОРЕТЕ С ОСТАНАЛАТА ВАФЛЕНА КОРА.ПРИТИСКАТЕ СЛАДКИША С НЕЩО ТЕЖКО И ОСТАВЯТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ В ХЛАДИЛНИК.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















рецепта Кулинария

3 коментара:

  1. Изглежда невероятно вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3 юни 2015 г., 15:54

    А дали ще се получи със замразени череши?

    ОтговорИзтриване
  3. Много красив и вкусен сладкиш, който ще повторя. Направих го в дните около Коледа и пожънах невероятен успех. Отново благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...