сряда, 15 април 2015 г.

УСУКАН,МАСЛЕН ЛУЧНИК

































ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

1 КГ.БРАШНО
42 ГР.МАЯ
450 МЛ.ТОПЛА ВОДА
2 ЯЙЦА
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
1 С.Л.ОЦЕТ
7 С.Л.ОЛИО

ОЩЕ:

120 ГР.МАСЛО
100 МЛ.ОЛИО

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ЗА ПЛЪНКА С ЛУК:

800 ГР.ЛУК
5-6 С.Л.ОЛИО
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
ЧУБРИЦА
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД НА КОТЛОНА С ОЛИО ДОБАВЯТЕ НАРЯЗАН И СТРИТ СЪС СОЛ ЛУК.ПЪРЖЕТЕ ДО ОМЕКВАНЕ НА ЛУКА.ДОБАВЕТЕ ЧЕР ПИПЕР,ЧУБРИЦА,ЧЕРВЕН ПИПЕР И МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.

В ТОПЛАТА ВОДА /НЕ ГОРЕЩА/РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ПРЕСЕЙТЕ БРАШНОТО И ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ОЛИО,ОЦЕТ И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
ВЕДНАГА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 6 ЕДНАКВИ ЧАСТИ ОТ 260 ГР..ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА И ГИ РЕДЕТЕ В/У ПЛОТ ПОРЪСЕН С МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 15 МИН.ПОКРИТИ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НА БАВЕН КОТЛОН РАЗТОПЕТЕ МАСЛОТО С ОЛИО.
НАМАЖЕТЕ ТАВА 35 СМ.С ОЛИО.
ВЗИМАТЕ ЕДНА ТОПКА ОТ ТЕСТОТО,И Я ПОТАПЯТЕ В СМЕСТА ОТ ОЛИО И МАСЛО.СЛАГАТЕ Я ПРЕД ВАС И ЗАПОЧВАТЕ ДА Я СПЛЕСКВАТЕ И РАЗШИРЯВАТЕ С ПРЪСТИ /МНОГО Е ЛЕСНО/.ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИТЕ ТЪНКА КОРА ОКОЛО 30 СМ.ТОПЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ В МАСЛОТО ЗА ДА СИ ПОМАГАТЕ.В/У ОТВОРЕНАТА КОРА СЛОЖЕТЕ ЧАСТ ОТ ПЛЪНКАТА.ЗАВИВАТЕ НА РУЛО И ЗАПОЧВАТЕ ДА УСУКВАТЕ.РЕДЕТЕ В ТАВА ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ.ПО СЪЩИЯТ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ТОПКИ ОТ ТЕСТО.АКО ВИ Е ОСТАНАЛО СМЕС ОТ ОЛИО И МАСЛО ГО ИЗСИПЕТЕ В/У ЛУЧНИКА.ОСТАВЕТЕ ГО ОКОЛО 15 МИН.ИЛИ ДОКАТО ВИ СЕ ЗАГРЕЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...