петък, 17 април 2015 г.

ПИТА С МАЛИНИ































ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

300 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
180 ГР.МАСЛО /СВИНСКА МАС/
4 ЖЪЛТЪКА
1 ВАНИЛИЯ
2 С.Л.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА/РАВНИ/
130 ГР.ЗАХАР

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

4 БЕЛТЪКА
ЩИПКА СОЛ
180 ГР.ЗАХАР
1 ВАНИЛИЯ
750 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
120 ГР.БРАШНО

250-300 ГР.МАЛИНИ /МОЖЕ ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ/

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

В СЪД СМЕСЕТЕ БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ В СЛЕДНИЯ РЕД,КАТО СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ:МАСЛО,ЖЪЛТЪЦИ,ВАНИЛИЯ,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,ЗАХАР.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОТДЕЛЕТЕ 1/3 ОТ НЕГО И ГО ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗА ОКОЛО 40 МИН..ОСТАНАЛОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

РАЗБИЙТЕ НА ПЯНА БЕЛТЪЦИ С ЩИПКА СОЛ.ДОБАВЕТЕ ЗАХАР И РАЗБИВАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ СНЯГ.ДОБАВЕТЕ ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,ВАНИЛИЯ И БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.

В СЪД 20-30 см.РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ПО-ДЪНОТО ТЕСТОТО ОТ ХЛАДИЛНИКА.В/У НЕГО СИПЕТЕ КРЕМА.В/У КРЕВА НАРЕДЕТЕ ПЛОДОВЕ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ И НАСТЪРЖЕТЕ НА ЕДРАТА СТРАНА НА РЕНДЕТО ОСТАНАЛОТО ТЕСТО ОТ ФРИЗЕРА.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО ЧАС.ОТВОРЕТЕ ЛЕКО ФУРНАТА И ОСТАВЕТЕ ПИТАТА ОЩЕ МАЛКО В НЕЯ.СЛЕД ИЗСТИВАНЕ ОХЛАДЕТЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1590243057882478/?notif_t=group_comment












1 коментар:

  1. Здравейте. Маслото разтопено ли го прибавяте в тестото?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...