петък, 1 май 2015 г.

ЗАХАРНИ КИФЛИЧКИ



ПРОДУКТИ:

2 ЯЙЦА
2 С.Л.СВИНСКА МАС /ПЪЛНИ/
3 С.Л.ЗАХАР
400 ГР.ПРЯСНО МЛЯКО
10 ГР.МАЯ
800-900 ГР.БРАШНО /ЗАВИСИ ОТ  ЯЙЦАТА И КОЛКО СВИНСКА МАС СТЕ СЛОЖИЛИ/

КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН

ОЩЕ:

ГЪСТО СЛАДКО ПО-ИЗБОР
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 200 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНОТО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ОТ ЗАХАРТА И 1 С.Л. ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СЛОЖЕТЕ СВИНСКА МАС,ЗАХАР И ЯЙЦА.РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО,РАЗБИТАТА МАС С ЯЙЦА,ОСТАНАЛАТА ЗАХАР,НАСТЪРГАНА ЛИМОНОВА КОРА И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО НА ТОПЛО ДА ВТАСА./КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВТАСВА ТЕСТОТО,ТОЛКОВА ПО-ПУХКАВИ СТАВАТ КИФЛИЧКИТЕ./
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗДЕЛЯТЕ НА ДВЕ ЧАСТИ И ВЕДНАГА РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА КОРА ТЪНКА 3-4 ММ.РЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.СЛАГАТЕ  СЛАДКО И ЗАВИВАТЕ КИФЛИЧКИ.
РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ВЕДНАГА СЕ НАМАЗВАТ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ С 2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО.ВЗИМАТЕ ВСЯКА КИФЛИЧКА И Я ТОПИТЕ В ЗАХАР ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.ИЛИ ПЕЧЕТЕ БЕЗ ОВАЛВАНЕ В ЗАХАР,А СЛЕД ИЗПИЧАНЕ ОЩЕ ТОПЛИ ТОПИТЕ ЦЕЛИ В ПУДРА ЗАХАР.ПЕЧЕМ НА 190 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...