събота, 30 май 2015 г.

КРОСТОЛИ




Традиционални бухтички,които се правят по време на карнавалните дни във Венеция.

ПРОДУКТИ ЗА МАЛКА ДОЗА:

270 ГР.БРАШНО
2 ЯЙЦА
25 ГР.МЕКО МАСЛО
35 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
1 С.Л.РАКИЯ
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР /РАВНА/
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН

ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОСИПВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД ЗА МЕСЕНЕ СМЕСЕТЕ:ЯЙЦА,ЗАХАР,МАСЛО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,БАКПУЛВЕР,РАКИЯ,КОРАТА НА ЛИМОН.ДОБАВЕТЕ БРАШНО И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО,ГЛАДКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ГО В СТРЕЧ ФОЛИО И ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 30 МИН.РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-ТЪНКО 2-3 ММ.РЕЖЕТЕ КВАДРАТИ 10-10 СМ. И ПРАВЕТЕ ПО ДВА МАЛКИ РАЗРЕЗА ВЪВ ВСЕКИ.ПЪРЖЕТЕ В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ГОТОВИТЕ КРОСТОЛИ ВАДЕТЕ В/У КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.ОЩЕ ТОПЛИ ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1608865589353558/?notif_t=group_comment












Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...