неделя, 28 юни 2015 г.

Пирожки-чудо




продукти:

250 МЛ.ВРЯЩА ВОДА
3 С.Л.БРАШНО
3 С.Л.ОЛИО
1 С.Л.ЗАХАР
1 Л.СОЛ

250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
3 ЖЪЛТЪКА
42 ГР.ПРЯСНА МАЯ
ОКОЛО 900 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

СИРЕНЕ С ЯЙЦЕ
МАРМАЛАД
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

В  СЪД СЛОЖЕТЕ 3 С.Л.БРАШНО,3 С.Л.ОЛИО,1 С.Л.ЗАХАР,1 Ч.Л.СОЛ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ВРЯЩА ВОДА 250 МЛ.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
КЪМ ИЗСТИНАЛАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ 3 ЖЪЛТЪКА,НАТРОШЕНА ПРЯСНА МАЯ,ОЩЕ 250 МЛ.ТОПЛА ВОДА И БРАШНО ЗА МЕКО ЛЕПЯЩО ТЕСТО.ПОЛУЧЕНОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЯТЕ НА 25 ЧАСТИ ОТ ПО 55 ГР./ИЛИ КОЛКОТО МАЛЪК ОРЕХ/.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛКА КРЪГЛА КОРА,СЛАГАТЕ ОТ ПЛЪНКА ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ И СЪБИРАТЕ В КРАЯ.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ВСИЧКИТЕ ЗАГРЕЙТЕ ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА И ПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.ГОТОВИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















3 коментара:

  1. на мене ми станаха много големи и много грознички хахахаха но много вкусни Благодаря ти за рецептата

    ОтговорИзтриване
  2. Ако това са пирожките от моето детство...цена няма да имаш:)! Какви ли не рецепти съм пробвала, но не доближават онези, продаващи се през 80-те години...Твоите ми изглеждат като тях. Ще опитам и споделя, само да не забравя, бих си копирала и запазила рецептата, но не успявам, предполагам е някаква защита.

    ОтговорИзтриване
  3. Маже ли да се изпекът във фурна?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...