вторник, 2 юни 2015 г.

ЛИМОНОВИ БУХТИЧКИ





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

270-300 ГР.БРАШНО
3 ЯЙЦА
ЩИПКА СОЛ
1 РАВНА Ч.Л.БАКПУЛВЕР /ОТ НАЙ-МАЛКИТЕ ЛЪЖИЧКИ/
1 РАВНА Ч.Л.СУХА МАЯ /ОТ НАЙ -МАЛКИТЕ ЛЪЖИЧКИ/
2 С.Л.ЗЕХТИН
2 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.РАКИЯ

ОЩЕ:

КОРАТА НА 2 ЛИМОНА
СОКА НА 1 ЛИМОН
ШЕПА ЗАХАР
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО 270 гр. ДОБАВЕТЕ БАКПУЛВЕР,ЩИПКА СОЛ,СУХА МАЯ,ЗАХАР,РАКИЯ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И ЗЕХТИН.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.АКО СИ ПОЛУЧИ МНОГО МЕКО ТЕСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ МАЛКО БРАШНО.СЛОЖЕТЕ ГО В ЧИСТА КЕСИЯ ИЛИ СТРЕЧ ФОЛИО И ОСТАВЕТЕ 30 МИН.НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 3-4 ММ.ПОСИПЕТЕ Я ОБИЛНО С ШЕПА ЗАХАР.НАСТЪРЖЕТЕ ПО КОРАТА И ЛИМОНОВА КОРА ОТ ДВА ЛИМОНА.ИЗЦЕДЕТЕ  СОКА НА ЕДИН ЛИМОН И НАПРЪСКАЙТЕ В/У ТЕСТОТО.ПРИХЛУПЕТЕ ОТ СТРАНАТА КЪМ ВАС 3 СМ.И ЗАВИЙТЕ НА РУЛО.НАРЕЖЕТЕ  ПАРЧЕТА ОТ 1 СМ.ПЪРЖЕТЕ ВЕДНАГА В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ОЩЕ ТОПЛИ ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1609741375932646/?notif_t=group_comment












3 коментара:

  1. Здравейте! Не се ли слага някаква течност -вода или мляко? Така тестото ми се получава много малко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се добавя течност в тестото.Ако ви е малко,просто си замесете две дози.

      Изтриване
  2. Благодаря! Станаха много вкусни! Определено трябва да направя двойна доза следващия път.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...